Jadepoints behandlingar

Här behandlas akuta och kroniska sjukdomstillstånd med akupunktur och örtmedicin.

Akupunkturbehandling- Jadepoints akupunktur

Akupunktur Akupunktur

Mycket tunna nålar sticks i akupunkturpunkterna längs meridianer där energi/qi strömmar. Det finns drygt 500 punkter i kroppen. Vilka punkter som är viktiga bestäms av diagnosen. Vid nålstickning kan det kännas varmt, kallt, tynande, stickande, pulserande eller kittlande. Nålarna sitter ofta runt 30 minuter, ibland behöver de stimuleras för hand. Naturligtvis används enbart engångsnålar. Se även öronakupunktur.

Öronakupunktur - Jadepoints

Öronakupunktur Öronakupunktur

En speciell form av akupunktur som behandlar symptom i hela kroppen genom att behandla punkter och zoner i örat. Eftersom örat har många blodkärl och nerver står det i förbindelse med större delen av kroppen. Behandlingen sker med nålar eller små frö. Läs mer om öronakupunktur.

Kopping - Jadepoints

Koppning Behandlingar 7

Akupunkturpunkter stimuleras genom att ett vakuum skapas med koppar i glas eller gummi på huden. Syftet är att ta bort stagnation och stimulera flödet av qi och blod i området under koppen. Koppning kan användas vid smärtor och överansträngningar i t ex armar, ben, rygg och nacke. Den är också mycket effektiv mot dålig blodcirkulation.